Een draaiende lader

Diagnostiek

Waarom onderzoek?

Diagnostisch (test)onderzoek kan worden ingezet om te onderzoeken waar de klachten vandaan komen van uw kind. Tijdens onderzoek houden wij onze professionele blik breed. Dat wil zeggen dat wij de gehele unieke ontwikkeling onder de loep nemen.

Het doel is om vervolgens met elkaar te komen tot een gedeelde visie op wat er allemaal meespeelt in het functioneren van het kind. Het is mogelijk dat hier een diagnose uit naar voren komt. Hier staren wij ons niet blind op, onze blik blijft breed en dynamisch. Vanuit het onderzoek ontstaan er vaak handvatten een aanknopingspunten voor verdere behandeling.

Wat voor soort onderzoek?

Screenend onderzoek wordt veelal ingezet om te bekijken of er aanleiding is om breder onderzoek te doen. We werken hierdoor 'getrapt' en doen hierdoor wat écht nodig is. In breder onderzoek worden alle facetten binnen het diagnostische proces doorlopen.

Onderzoeksvragen kunnen bijvoorbeeld zijn is er sprake van ADHD of autisme. Ook kan er onderzoek plaatsvinden naar het intelligentieprofiel van uw kind en/of neuropsychologisch onderzoek.

Uiteraard kun u contact met ons opnemen als u vragen heeft.

Samenwerkende gemeenten

Maak een afspraak

Aanmelden" en kiezen op "inschrijven". Wij hebben geen wachtlijst en dit houdt in dat u en uw kind snel aan de beurt zijn. Echter, om u goed van dienst te kunnen zijn hebben we drie zaken nodig die van belang zijn voor we u uit kunnen nodigen voor een intake.
Om uw kind aan te melden kunt u in de menu - balk "
Stappen plan voor hulp