DIAGNOSTISCH ONDERZOEK

Diagnostisch onderzoek kan worden ingezet om te bekijken waar de klachten vandaan komen.


WAAROM ONDERZOEK?

Diagnostisch onderzoek kan worden ingezet als wordt ingeschat dat het zinvol is om meer te weten over het functioneren van uw kind. Middels diagnostisch onderzoek wordt geprobeerd om de vraag “wat is er aan de hand?” te beantwoorden. Tijdens onderzoek houden wij onze professionele blik breed. Dat wil zeggen dat wij de gehele unieke ontwikkeling onder de loep nemen. Het doel is om vervolgens met elkaar te komen tot een gedeelde visie op wat er allemaal meespeelt in het functioneren van het kind. Het is mogelijk dat hier een diagnose uit naar voren komt. Hier staren wij ons niet blind op, onze blik blijft breed en dynamisch. Vanuit het onderzoek ontstaan er vaak handvatten een aanknopingspunten voor verdere behandeling.

WAT VOOR SOORT ONDERZOEK?

  • Screenend diagnostisch onderzoek
  • Breder diagnostisch onderzoek
  • Intelligentie onderzoek middels WISC-V of WAIS-IV

Screenend onderzoek wordt veelal ingezet om te bekijken of er aanleiding is om breder onderzoek te doen. We werken hierdoor 'getrapt' en doen hierdoor wat écht nodig is. In breder onderzoek worden alle facetten binnen het diagnostische proces doorlopen. In sommige situaties is het voldoende om de intelligentie te meten. Er zijn klachten die voortkomen uit bijvoorbeeld overvraging (lagere intelligentie) of juist onderprikkeling (niet voldoende uitgedaagd worden).

 

AANMELDEN

Om uw kind aan te melden kunt u in de menu - balk "Aanmelden" en kiezen op "inschrijven".

Wij hebben geen wachtlijst en dit houdt in dat u en uw kind snel aan de beurt zijn. Echter, om u goed van dienst te kunnen zijn hebben we drie zaken nodig die van belang zijn voor we u uit kunnen nodigen voor een intake.

  1. Het ingevulde aanmeldingsformulier online op onze website (onder "Aanmelden" en dan "inschrijven")
  2. Een verwijzing van een huisarts of een beschikking van de gemeente
  3. De ingevulde vragenlijsten die u krijgt toegestuurd

Pas als de bovenstaande drie zaken op orde zijn kunnen we u uitnodigen.

Mocht u hier vragen over hebben, dan kunt u ons natuurlijk altijd bellen of mailen.

Wij bieden meerdere soorten hulpvormen aan voor bovenstaande klachten. Een behandeling of groepstraining kan passend zijn. Tevens behoort diagnostisch onderzoek tot de mogelijkheden. Wij bieden hulp met een kortdurend karakter, dit betekent dat ouders én hun kinderen binnen ongeveer 3 tot maximaal 6 maanden weer zonder onze hulp verder kunnen