100% VERGOED

Per januari 2015 zijn gemeenten in Nederland verantwoordelijk voor de bekostiging van jeugdhulp tot en met 18 jaar. Kinder- en Jeugdpraktijk Connect2Care Jeugd biedt hulp aan dat valt onder de Basis-GGZ en Jeugd & Opvoedhulp. Wij hebben contracten afgesloten met de regio Alkmaar en KOP. Hieronder valt: Alkmaar, Bergen, Castricum, Egmond, Heiloo, Heerhugowaard, Langedijk, Schagen, Den Helder en Texel. Het is hierdoor mogelijk dat de hulp voor uw kind voor 100% wordt vergoed. Hier is wel een verwijzing voor nodig van bijvoorbeeld de huis- of jeugdarts en u dient aan te geven dat u kiest voor Connect2Care Jeugd. Tevens is het mogelijk om via het Sociaal Team van uw woonplaats verwezen te worden naar onze praktijk.

Woont u buiten ingekochte gemeenten, dan werken wij ook met onderaannemerschappen. Vanuit de regio Kennemerland tot de regio van West Friesland hebben wij de mogelijkheid om u te helpen.

Met een verwijzing van de huis- of jeugdarts kunnen dan voor u op maat bekijken of we dit met de betreffende gemeente anders kunnen bekostigen.

Regio KOP: Schagen, Den Helder en Texel (ingekocht)
Regio West Friesland: Alkmaar, Bergen, Castricum, Heiloo, Heerhugowaard, Langedijk (ingekocht)

Regio West Friesland: Drechterland, Enkhuizen, Hoorn, Koggenland, Medemblik, Opmeer en Stede Broec (middels onderaannemerschap)
Regio Kennemerland: Beverwijk, Bloemendaal, Haarlem, Heemskerk, Heemstede, Velsen, Zandvoort (middels onderaannemerschap)

 


Via de huisarts

De meest gebruikte route naar jeugdhulp verloopt via de huisarts. Als de huisarts uw zorg niet kan bieden dan verwijst hij door, uiteraard kies u zelf uw zorgaanbieder. Vervolgens vergoedt de gemeente de zorg.

Via het Sociaal Team (gemeente)

Tevens is het mogelijk om via het Sociaal Team van uw woonplaats verwezen te worden naar onze praktijk, dit dient u wel zelf aan te geven. De gemeente vergoedt, na afgifte van een verwijzing, jouw hulp door jouw gekozen zorgaanbieder.